Informatie over mij en hoe ik mijn kunst maak
Jaap van Eekelen
Op de lagere school waren schetsen en tekenen enkele van mijn hobby's maar toen ik daarna de technische kant uitging kwamen daar andere technische hobby's voor in de plaats.

In de loop van de tijd kreeg de creativiteit toch weer een steeds grotere plaats in mijn werk en hobby's, maar hoewel ik daarin erg veel creativiteit kwijt kon wilde ik toch ook weer dingen gaan maken die ik zelf mooi vind.
Ik ben daarom ongeveer in 1979 begonnen mijn hobby fotograferen uit te breiden en ging met de gemaakte foto's collages maken.
Hiervoor gebruikte ik foto's van een lichaam en foto's van bomen of struiken. Deze foto's fotokopieerde ik (en vergrootte of verkleinde ze daarbij), waarna ik in elk geval het lichaam uit een kopie uitsneed.
Delen van een boom of struik welke ik met de airbrush inkleurde gebruikte ik als achtergrond en plakte daarna het lichaam (wel of niet ingekleurd) op deze achtergrond, tenslotte maakte ik van het geheel een kleurenkopie.

De laatste jaren doe ik hetzelfde alleen werk ik nu niet meer met de kopieermachine, scalpel en airbrush maar nu gebruik ik de computer waardoor er meer mogelijkheden zijn vooral voor wat betreft kleuren en/of effecten.
Ook veranderde de basis voor de achtergrond, hiervoor gebruik ik nu sterk vergrootte delen van het lichaam zodat alle kunstwerken compleet uit foto's van een lichaam worden opgebouwd.

In 1999 bleek dat ik niet de enige was die wat ik maakte mooi vond wat resulteerde in enkele exposities en een artikel in een tijdschrift.
Naar aanleiding van het artikel kwamen er een aantal aanmeldingen van mensen die model wilde staan, hierdoor kreeg ik de mogelijkheid volop aan het werk te gaan en mij in deze hobby verder te ontwikkelen.

Ik wil graag dat op mijn kunstwerken mensen voorkomen zoals je ze dagelijks op straat tegenkomt dus oud en jong, dik en dun enz.
In mijn kunst wil ik graag meer dan alleen de mooie buitenkant laten zien
Voor mij is het zo dat die buitenkant al een heel verhaal over het leven van het model en de manier waarop het model in het leven staat laat zien, daarom wil ik graag met jonge maar zeker ook met oudere modellen werken.
Zoals je in mijn kunst ook kan zien verteld een ouder lichaam met rimpels en littekens een hele geschiedenis.
Omdat ik probeer meer dan alleen de buitenkant van het model te laten zien is het contact met het model voordat ik begin aan de fotosessie voor mij erg belangrijk
.

Enkele resultaten kunt u zien in de Galerie waar u ook kunt zien dat de jongeren nog ontbreken en wil dan ook vooral jongeren die model willen staan vragen contact met mij op te nemen.

Als je meer informatie wilt kan je mij altijd bellen 06-249 637 19 of mailen kunst@foto-lijfkunst.nl